Begin de dag goed met een lekkere smoothie!

smoothie

Een smoothie is natuurlijk heerlijk aantrekkelijk in de zomer maar ook in de winter. Maar hoe maak je een lekkere smoothie? Er zijn natuurlijk veel soorten smoothies maar niet allemaal zien ze er even aantrekkelijk uit. In deze blog over smoothies lees je hoe je een mooie maar vooral ook lekkere smoothie kan maken!

Kleuren zijn belangrijk

Vroeger in de klas moest je wel een verf mixen voor een bepaalde kleur, met smoothies is dit eigenlijk het zelfde. Als je alleen maar rood fruit gebruikt wordt het mooi rood en gebruik je meerdere kleuren door elkaar wordt het bruin en een soort van grijs. Mocht je alleen groene fruitsoorten of groentes gebruiken dan wordt je smoothie groen enzovoort. Zo maak je een mooie smoothie.

Rode smoothie

Voor een rode smoothie kan je veel soorten fruit en groente gebruiken. Denk bij fruit aan aardbeien en bessen. En bij groentes paprika en tomaat. De smaken verschillen dus al tip is het om de verschillende soorten met mate te mixen. Voeg vervolgens wat water, kokosmelk of normale melk toe en voilĂ  je hebt een rode heerlijke smoothie!

Gele smoothie

Bij gele smoothies kan je banaan gebruiken als fruit en andere gele fruitsoorten zoals bijvoorbeeld mango. Ook kan je als groente gele paprika gebruiken en andere gele groentes natuurlijk. Ook deze meg je met wat water, kokosmelk of normale melk. Als finishing touch wat kokossnippers voor een tropische smoothie!

Groene smoothie

De groene smoothie wordt als het gezondste gezien, omdat er veel groentes en fruit in kunnen. Spinazie, avocado, kiwi, komkommer bedenk het maar zo gek als dat je het wilt, het past er allemaal in. En de smaak is daar in tegen ook echt een smaak explosie voor in de mond! Het is dus een echte aanrader om een groene smoothie te maken. Ben je bang dat je smoothie wat al te groen smaakt? Voeg er dan wat zoet fruit aan toe, zoals bijvoorbeeld ananas.

Maar waarom drinken we smoothies?

We drinken smoothies om onze vitaminen binnen te krijgen wanneer we ze vergeten op te eten. Voor de meest complete combinatie van vitamines en mineralen drink je het beste smoothies van alle verschillende kleuren. In iedere soort groente en fruit zitten weer andere voedingsstoffen Een smoothie drinkt namelijk wat makkelijker weg dan 2×2 groente en fruit op een dag. Plus ziet het er ook nog een leuk uit voor op je feed op Instagram voor de echte foodbloggers onder ons.

Scroll naar boven