Burlesque, uitdagend en verleidend!

burleque

Bij het woord ‘burlesque’ denken veel mensen direct aan strippers, dan al niet aan de strippers van zoals we die vandaag de dag kennen, maar desondanks is dat een behoorlijk misplaatste gedachtegang. De lingerie in burlesque stijl is dan ook zeker niet ordinair, maar absoluut wel uitdagend.

Hoewel de aantrekkingskracht van burlesque inderdaad veroorzaakt werkt door de seks die bij de optredens werd betrokken was er van strippen sowieso in het begin geen sprake. Burlesque shows bestonden voornamelijk uit optredens van komieken en van vrouwen die ‘onbehoorlijk’ gekleed over het podium liepen.

Bij onbehoorlijk geklede vrouwen wordt tegenwoordig het beeld gevormd van halfnaakte vrouwen, echter was een strakke trui en een soort legging destijds al voldoende om als ordinair beschouwd te worden. Burlesque werd destijds ook als entertainment voor de lagere klasse gezien, dit mede doordat de burlesque-optredens vaak uit parodieën op toneelstukken voor de hogere klasse bestonden.

In de jaren ’60 van de 19e eeuw waren de ‘British Blondes’ een enorme hit. Zij gebruikten de moderne muziek van toen tijdens hun optredens. Ook veranderde hun repertoire bijna wekelijks. De British Blondes hebben burlesque zo populair gemaakt en brachten burlesque naar de Verenigde Staten.

Later in de jaren waarin de populariteit van het burlesque begon af te nemen en het publiek steeds meer naakt gewend was op het podium werden de burlesqueshows inderdaad voornamelijk een podium voor strippers. De lingerie die zij op het podium droegen is nog steeds erg populair onder de vrouwen van nu. De klassieke jarretels en de zwarte kanten lingerie is tegenwoordig nog steeds enorm in trek bij vrouwen én mannen.

Het is vooral geschikt voor de vrouw die eigenlijk wel van verkleden houdt, er komen bij burlesque veertjes, satijn, kant en handschoentjes kijken.

Scroll naar boven