De juiste congreslocatie vinden voor jouw congres

Congreslocatie

Denk jij bij een congres ook aan mannen in pakken? Nou, denk dan nog maar een keer. Ook vrouwen gaan naar congressen. Sterker nog, steeds meer vrouwen organiseren congressen. Natuurlijk staan vrouwen er om bekend dat ze meerdere dingen tegelijk kunnen, maar een congres organiseren houdt nogal wat in. Waar ga je het congres houden? Wat wordt je congreslocatie? Terwijl jij druk bent met de inhoud van het congres is het wel zo fijn als je de rest van de organisatie kunt uitbesteden. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de kennis en expertise van de mensen die op een congreslocatie werken. Zij kunnen je nog meer helpen dan je eigenlijk voor mogelijk had gehouden. En dat komt natuurlijk omdat het voor deze mensen dagelijkse kost is. Zij hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden. De mensen van de congreslocatie kunnen je tips en adviezen geven. Zo wordt jouw congres zeker een succes!

Welke congreslocatie past bij jouw congres?

Het is altijd slim om goed na te denken over je congreslocatie. Verwacht je veel gasten uit Duitsland? Organiseer je congres dan in het oosten van Nederland. Verwacht je veel Belgen? Zoek een locatie in het zuiden van Nederland. Komen de meeste mensen uit Noord-Holland? Zorg dan voor een locatie in het midden van de provincie. Ook wanneer er mensen komen invliegen kun je daar rekening mee houden door het congres in de buurt van Amsterdam of Eindhoven te houden. Dan kijk je natuurlijk naar het gebouw an sich. Past het bij wat jij wilt uitdragen? Is het niet te chique of juist te gewoontjes? Zelfs de aankleding van de congreslocatie is bespreekbaar. Ga gewoon overleggen met de lokale medewerkers. Je zult zien dat er heel veel mogelijk is.

Extra’s op de congreslocatie

Het grote voordeel van een congreslocatie is dat je je niet druk hoeft te maken over de apparatuur, de techniek en de catering. Je kunt van te voren goed bespreken welke materialen en apparatuur je nodig hebt om je congres tot een succes te maken. In overleg is heel veel mogelijk. Of je nu een beamer nodig hebt of alleen een microfoon, de jiste congreslocatie regelt het voor je! Dat geldt ook voor de catering. Op de congreslocatie wordt alles geregeld zoals jij dat wilt. De tijden voor koffie, lunch, diner en een drankje kunnen van te voren goed worden ingeschat en dus wordt het congres nooit verstoord door medewerkers.

Scroll naar boven