Coolsculpting is de techniek om vet kwijt te raken

Coolsculpting

Coolsculpting is de nieuwe oplossing om ongewenst vet weg te laten halen zonder chirurgische ingrepen. Maar hoe werkt cool sculpting nou precies?

Coolsculpting is een proces dat hardnekkig vet laat verdwijnen doormiddel van bevriezen. Door dat de vetcellen worden bevroren en op een natuurlijke wijze door het lichaam worden afgevoerd komen de vetcellen niet meer terug. Deze behandeling zorgt voor een blijvend resultaat.

Hoe werkt coolsculpting?

De technologie van cool sculpting maakt gebruik van controleerbare koeling om zo alleen de gewenste vetcellen te bevriezen. Doordat de technologie van deze behandeling zo ontwikkeld is beschadigd het de huid niet. Hierdoor worden de bevroren dode vetcellen op een natuurlijke wijze afgevoerd door het lichaam. De resultaten van het cool sculpting procedure zijn blijvend. Dit komt doordat de dode vetcellen op een natuurlijke wijze worden afgevoerd en daardoor voorgoed weg blijven.

Hoe wordt het coolsculpting proces uitgevoerd?

Wanneer je overtuigd bent om de coolsculpting procedure uit te voeren is het belangrijk om eerst kliniek te vinden. Hier kan je dan een afspraak maken. Als u de afspraak heeft gemaakt krijgt u eerste een persoonlijk consult om samen met de gespecialiseerde dokter te kijken naar de gebieden waar u het vet wilt laten verwijderen. Samen met de arts richt u zich op het gewenste gebied. Aan de hand van deze informatie maakt de arts samen met u een behandelplan om het coolsculpting proces zo goed mogelijk te laten uitvoeren.

Tijdens de behandeling wordt er een gelpad en een cool sculpting applicator op het gewenste gebied aangebracht. De applicator heeft een geregelde koeling waardoor het gewenste gebied geregeld gekoeld wordt. Hierdoor worden de vetcellen bevroren.

Het resultaat

Na de behandelingen met de coolsculpting applicator worden na loop van tijd de dode vetcellen afgevoerd door het lichaam en krijgt u een blijvend resultaat. De hoeveelheid van behandelingen wordt gebaseerd op het hoeveelheid vet in het gewenste gebied dat u wilt verwijderen. Het is dus mogelijk dat u na een behandeling al het gewenste effect heeft bereikt maar het kan ook zo zijn dat u meerdere keren terug moet komen.

Scroll naar boven