De beha

de beha

De beha, ook wel bekend onder de naam bh of de bustehouder. De beha is een kledingstuk wat al een zeer lange tijd bekend is onder de vrouwen. De beha werd namelijk al gedragen tijdens het Romeinse tijdperk. De eerste beha komen zover wij weten uit de middeleeuwen, en zijn minimaal 600 jaar oud. Dit komt uit een onderzoek van de Universiteit van Insbruck.

In het jaar 1914 werd er patent aangevraagd voor de beha, door een vrouw genaamd Mary Phelps Jacob. In het jaar 1935 werden er verschillende cupmaten geïntroduceerd.

Er zijn verschillende soorten beha’s;

  • De klassieke beha
  • De push-up beha
  • De minimiser beha
  • De balconette beha
  • De sportbeha

De klassieke beha is gebaseerd op het basismodel, een driehoek. Deze beha’s worden meestal versterkt met baleinen of beugeltjes. Er wordt veel gemixt met andere lingerie setjes. Meestal met een rokje, of mooie hosiery.

De push-up beha duwt de borsten omhoog. Dit zorgt ervoor dat de vrouw extra volume en een volle decolleté krijgt. De push-up beha heeft voorgevormde behacups en heeft meestal extra pads van stof of gel. De push-up beha bestaat al sinds de 50’tige jaren.

De minimiser beha zorgt ervoor dat de borsten tegen het lichaam worden aangedrukt. Dit geeft een effect dat de borsten kleiner lijken. Dit is ideaal voor de vrouwen die de maat van hun borsten te groot vind. Ze zorgen daarbij wel ervoor dat de borsten er natuurlijk eruit zien.

De balconette beha zijn nooit zichtbaar onder de bovenkleding van de vrouw, daarbij heeft deze beha een lage neklijn. De cups van deze bh een half cirkelvormige vorm. Daarbij is deze beha zeer geschikt voor kleding met een lage uitgesneden hals.

De sportbeha, de naam zegt het eigenlijk zelf al. Deze beha is ideaal voor tijdens het sporten. De sport beha geeft ondersteuning tijdens het sporten. Het materiaal ademt waardoor er geen vieze plekjes op de beha komen.

 

Scroll naar boven