Avondje met vriendinnen… Een kater als gevolg

vriendinnenavondje

Wij vrouwen houden ook wel eens van een goed avondje stappen met vriendinnen. Lekker los gaan en heerlijk bijkletsen. Roddelen over wat er allemaal speelt onder de vriendjes en vriendinnen. Dat is pas ontspannen. De ochtend daarna heb je altijd spijt dat je weer zoveel hebt gedronken. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet zodat je de volgende keer niet meer wakker hoeft te worden en je vreselijk hoeft te voelen.

De grootste oorzaak van een kater:

De grootste oorzaak van een kater is dat je lichaam een vochttekort heeft. Dit vochttekort veroorzaakt vaak een hele droge mond en een vreselijke dorst. Het wordt aangeraden om 2 glazen water te drinken voordat je gaat slapen. Zet ook een glas water naast je bed voor als je s ‘nachts wakker wordt.

Ook helpt het om een aspirientje in te nemen. Doe dit niet voordat je gaat slapen. Veel mensen doen dit omdat ze denken dat dit helpt maar op het moment dat jij, nadat je hebt gedronken, een aspirientje inneemt is je lever nog bezig met verwerken van de alcohol, dus kan dat aspirientje niet zijn werk doen. Leg het aspirientje naast je bed zodat wanneer je wakker wordt het meteen kan innemen. Dit voorkomt weer dat we uit bed moeten stappen.

Het is raar maar als je met een blote voet op de koude grond slaapt helpt het tegen draaiingen en misselijkheid. Het aanvoelen van een koude grond onder je voet geeft seinen af naar je hersenen. Deze seinen vertellen je hersenen dat de draaiingen niet echt zijn waardoor je misselijkheid langzaam zal afnemen.

Maar de beste tip tegen een kater is natuurlijk niet teveel drinken!! Je kan ook een leuke avond hebben zonder teveel alcohol met als gevolg een kater.

Scroll naar boven