Hoe onderhoud ik mijn seksspeeltjes?

onderhoud seksspeeltjes

Het is belangrijk om uw seksspeeltje goed te onderhouden, niet alleen voor uw gezondheid, maar ook zeker zodat uw speeltje langer meegaat. De wijze waarop u uw speeltje onderhoudt is sterk afhankelijk van het materiaal waarvan deze gemaakt is. Bij niet poreuze materialen zoals glas, hard plastic of metaal is het vaak al mogelijk om met een alcoholoplossing of dettol en een vochtige handdoek de speeltjes schoon te maken.

Hoewel voor alle materialen in principe een speciale toycleaner aan te raden is, is het bij materialen als siliconen, jelly en softskin eerder een vereiste om deze te gebruiken. Een van de betere toycleaners hiervoor is Pjur Med Clean Spray. Deze spray beschadigt de materialen niet en werkt preventief tegen bacteriën en schimmels. Siliconen dildo’s zonder motortje kunnen echter uitgekookt worden of zelfs in de vaatwasser.

Ook is het belangrijk om vooral bij speeltjes gemaakt van PVC, plastic of latex op te letten met hoe vaak u deze gebruikt en met eventueel met wat voor glijmiddel. Deze materialen bevatten weekmakers, deze kunnen met glijmiddel op oliebasis een chemische reactie veroorzaken, hierom is het aan te raden om altijd glijmiddel op waterbasis te gebruiken.
De weekmakers kunnen op de lange duur, bij gebruik langer dan 10 uur per week, zelfs kanker veroorzaken. Hoewel dit natuurlijk één van de ernstigere gevolgen is, veroorzaakt door buitensporig gebruik, kunnen er zich bij gemiddeld gebruik iets mildere nadelen voordoen. Het is daarom toch aan te raden om bij regelmatig gebruik voor een ander materiaal te kiezen.

Mocht het zo zijn dat u voor langere duur geen gebruik gaat maken of heeft gemaakt van uw speeltje, is het raadzaam om de batterijen eruit te halen. Dit omdat batterijen nog wel eens willen lekken.
In alle gevallen is het verstandig om toch te kiezen voor speciale toycleaners, op deze manier heeft u de zekerheid dat uw speeltje niet beschadigd raakt en dat deze voldoende schoon  is.

Geef een antwoord

Scroll naar boven