JE HOND OPVOEDEN, HOE DOE JE DAT?

Een nieuwe hond, hoe ga je die opvoeden en waar moet je dan opletten? Per hond verschilt het natuurlijk hoe je de hond opvoed en waar de hond goed naar luistert. Elke hond luistert vaak na belonen en straffen, zodra de hond iets goeds doet beloon je de hond, zodra de hond iets fout doet dan straf je de hond. Hierdoor leert de hond wat fout en wat goed is en zal de hond sneller begrijpen wat ie moet doen.

Blijven volhouden

Als jij iets wilt moet de hond luisteren, natuurlijk is dat niet al na 1 keer maar hoe vaker je het oefent hoe beter de hond het begrijpt en dan zal de hond uiteindelijk luisteren. Het kan soms een lange tijd duren tot dat de hond het begrijpt en daadwerkelijk luistert, door vol te houden en te laten zien wie de baas is zal het uiteindelijk lukken. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de zinnelijkheid van een hond, zodra een hond buiten zijn behoeften doen op een veldje waar dat mag dan is het goed om de hond te belonen door middel van een snoepje. De hond snapt nu dat hij buiten moet zijn behoeften moet doen.

Laten zien wie de baas is

Een hond heeft commando’s nodig en heeft een baas nodig. Een hond is ontzettend leuk maar voor een hond is het belangrijk om structuur te krijgen tijdens de opvoeding. Een goed voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld de plek van een hond. Een hond heeft een vaste plek nodig in het huis, vaak heeft de hond een eigen hondenmand of hondenkleed. Hierdoor heeft de hond een eigen plekje en zal de hond zich daar thuis voelen, het is uiteindelijk de bedoeling dat de hond zich daar thuis voelt en zich daar terug kan trekken.

Scroll naar boven