HOUDEN VROUWEN VAN VOORBEHOEDSMIDDELEN?

Het staat buiten kijf dat de anticonceptie pil en de condoom veilige voorbehoedsmiddelen zijn om de liefde te bedrijven. Deze middelen zorgen er namelijk voor dat de vrouw niet zwanger kan worden Voornamelijk bij one-night stands komen deze voorbehoedsmiddelen naar boven als twee personen zich aan een seksueel avontuur willen wagen. Echter is het algemeen bekend dat voornamelijk mannen het niet zo hebben op deze middelen tijdens het bedrijven van de liefde, maar wist je ook dat vrouwen hier niet zo gek op zijn? Waarom niet?

Anticonceptiepil

Toen veel seksuologen hier lucht van kregen wilden ze gelijk gaan onderzoeken waar dit aan kon liggen. De anticonceptiepil zal namelijk geen invloed moeten hebben op het libido van een vrouw. In eerste instantie lijkt dit natuurlijk logisch, omdat vrouwen er juist meer van zouden moeten genieten, omdat ze weten dat ze niet zwanger kunnen worden als ze een anticonceptiepil gaan gebruiken, maar niets is minder waar. Na een uitgebreid onderzoek in de Verenigde Staten kwamen seksuolgen erachter dat sommige pillen de testosteron van vrouwen naar beneden haalt. Dat betekent dat vrouwen minder in de stemming zijn als ze aan een seksueel avontuur beginnen.  Daardoor overwegen sommige vrouwen om geen anticonceptiepil meer te slikken als dit daadwerkelijk de pret bederft. Werkt dit ook zo bij condooms?

Condooms

Uit hetzelfde onderzoek van Amerikaanse seksuolgen blijkt dat condooms nog grotere pretbedervers zijn dan de anticonceptiepillen. Voornamelijk mannen vinden het vervelend om de liefde te bedrijven met een rubbertje. De meest voorkomende reden zou zijn dat de erectie niet helemaal goed tot stand komt en dat het heel gevoelloos zou zijn. Ook vrouwen blijken niet van condooms te houden en doen het liefst zonder. Echter kiezen velen er wel voor om dit te gebruiken, omdat ze het ook naar vinden om na één avontuur al gelijk zwanger te worden. Uit het onderzoek kan er dus worden geconcludeerd dat zowel mannen als vrouwen liever geen voorbehoedsmiddelen gebruiken, maar dit wel doen omdat het veiliger is. Eem slimme keuze!

Scroll naar boven