Is uw kind bang in het donker?

Ouders met kinderen kennen dit probleem vast wel: u zoon of dochtertje durft niet te slapen met het licht uit. Kinderen vinden donkere kamers vaak eng. Ze denken al snel dat er een monster onder het bed of in de kast zit. Het is natuurlijk extra spannend voor uw kleine als hij/zij alleen op de kamer ligt. Er zijn natuurlijk diverse mogelijkheden. U kan de grote lamp aanlaten tot uw kind slaapt of je kindje kan bij jou in bed komen slapen. Niet alle ouders vinden dit even prettig. Een betere optie is kiezen voor een nachtlampje. Dit kleine hulpmiddel zorgt er al snel voor dat de monsters toch niet bestaan. Zo kan u kindje rustig slapen en is u kleine de volgende dag weer fit.

Veilige nachtlampjes

Vaders en moeder vinden het altijd eng om hun kindje met een nachtlampje te laten slapen. Sommige nachtlampjes kunnen erg heet worden, waardoor er een grotere kans is op bijvoorbeeld brand. Dat wil niemand natuurlijk. Het is daarom verstandig om je te laten adviseren in een winkel. Je zou bijvoorbeeld kunnen vragen welke lamp duurzaam is, dus de hele nacht aan kan blijven en welke lampen er niet heet worden. 9 van de 10 keer wordt er dan een nachtlamp met daarin een ledlamp geadviseerd. Ledlampen zet namelijk maar 10% om in warmte in plaats van een gloeilamp die 90% om zet in warmte. Een Ledlamp wordt dus veel minder warm en is ook nog eens goedkoper in gebruik aangezien de lamp rond de 50.000 branduren heeft en je de lamp dus de komende paar jaar niet hoeft te vervangen. Dat is een groot voordeel voor u.

Diverse soorten nachtlampjes

Kinderen zijn natuurlijk kieskeurig en willen altijd een lampje die bij hen in de smaak valt. Er zijn diverse soorten lampjes met ieder een eigen prijsklasse. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een lamp die een verhaaltje vertelt, zodat u kind beter slaapt.  Of u kiest voor een lampje die mee het bed in kan, zoals een lichtgevend balletje. Deze worden niet heet. U kind kan dus gewoon ongestoord verder slapen. Er zijn ook zat nachtlampjes te vinden van dieren en figuurtjes van jou favoriete programma. Als dit allemaal iets te overdreven is, kan je natuurlijk ook altijd kiezen voor een simpel lampje die je in het stopcontact steekt. Opzoek naar verlichting? Neem dan een kijkje bij https://www.directlampen.nl/.

 

bang in het donker?

Scroll naar boven