Je leren tas op je best

Je wilt natuurlijk dat je leren tas er zo lang mogelijk mooi blijft. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jij je tas al na een paar maanden weggooit omdat je tas en niet meer mooi uitziet. In deze blog geven wij je een paar tips. Met deze tip gaat jou tas langer mee dan normaal!

Leren tas onderhouden

 

Leren tassen onderhouden

De leren tassen die het langste mee gaan zijn over het algemeen gemaakt van echt leer. Doordat het een natuurlijk materiaal is kan je tas erg lang mooi blijven, maar je moet de tas wel goed onderhouden natuurlijk. Het is verstandig om je leren tas in een katoenen of linnen tas of tas te doen wanneer je hem niet gebruikt. Zo blijft je tas droog, schoon en uit direct zonlicht. Door zonlicht kan je tas verkleuren en dat zou zonde zijn. Als je leer niet soepel houdt wordt het na een tijdje droog en ruw. Poets je leren tas dus regelmatig met leerpoets of behandel je tas met een speciale spray. Je kan dit natuurlijk ook beide doen. Het zelfde geld voor een su├Ęde tas. Deze kan je het beste inspuiten met een impregneer spray. Zo voorkom je dat er vlekken op de tas komen of dat vlekken afgeven op je kleren. Ook beschermd dit de tas tegen vlekken door de regen. Het beste is om de tas uit de buurt te houden van vocht. Zo voorkom je vocht en schimmelplekken. Mocht je tas na een bepaalde tijd kale plekken vertonen of natuurlijk de kleur verliezen, dan kan je de tas verven en er voor zorgen dat de tas er zo goed als nieuw uitziet. Wilt u ook een tas die lang meegaat?

Tassen van andere materialen

Net als leren tassen kun je tassen die gemaakt zijn van andere materialen het beste in een tas bewaren als je geen gebruik maakt van de tas. Tassen die gemaakt zijn van kunstleer hoef je niet te behandelen met een speciale spray of leerpoets. Als je tas er na een tijdje minder goed en stoffig uitziet kan je er eens in de zoveel tijd een vochtig doekje overheen halen. Mocht je tas er echt niet meer goed uitzien dan kan je de tas natuurlijk weggooien, want tassen heb je nooit teveel.

Scroll naar boven