Maak jouw perfecte kerstlook met de juiste kwasten

make up kwasten

De maand van het feesten is weer begonnen en voor ons vrouwen hoort make-up daar helemaal bij. De echte feestlooks bevatten vaak de mooiste kleuren oogschaduw en de meest dekkende foundations. Om al die make-up mooi aan te brengen kunnen de make-up kwasten niet worden vergeten. Kun jij net als ik ook niet wachten om met je make-up kwasten te zwaaien en de allermooiste make-uplooks te creëren? Vandaag vertel ik je alles over het aanbrengen van make-up met de juiste make-up kwasten.

De make-up kwasten voor de basis

Om je gezicht lekker egaal te maken en de rest van je look ook mooi uit te laten komen gebruik je foundation en concealer. Voor foundation alleen zijn er al een heleboel verschillende soorten kwasten. Om een beetje een idee te krijgen van alle kwasten heb ik er een paar voor je op een rijtje gezet.

  • De flat top foundation kwast: deze kwast is erg vol en lijkt op de kwasten die gebruikt worden voor poeder producten als blush. Het enige verschil is wel dat de bovenkant van de kwast helemaal plat is. Zo kun je elke foundation gemakkelijk aanbrengen.
  • Dé oude bekende platte foundation kwast is wordt nog steeds vaak gebruikt en dat is ook niet gek, want de kwast is perfect om waterigere foundation op je gezicht te smeren. Wel is een klein nadeel van deze kwasten dat je het blenden van de foundation met een andere kwast of beautyspons moet doen.
  • En als laatst is er ook nog de poeder kwast is stuk groter dan een kwast voor je oogschaduw, maar ziet er verder wel precies hetzelfde uit. Heel vol, smal van onderen en een wijde bovenkant.
  • Voor concealer kun je het best een kleine kwast met een wat plattere vorm gebruiken, hiermee kun je de concealer goed aanbrengen. Wel geldt hier hetzelfde als voor de foundation kwast. Het blenden van de concealer moet met een beautyblender of een andere kwast.

Welke kwasten gebruik je voor jouw oogschaduw?

Wat hoort er nu meer bij een feestelijke look dan de allermooiste glitters en de opvallendste kleuren? Eigenlijk niets! Om dit alles wel op de juiste manier op je gezicht te kunnen doen, moet je wel de juiste kwasten gebruiken. En dat is zeker niet moeilijk want er zijn een hele hoop verschillende kwasten voor je ogen. Echt allemaal zal ik ze niet gaan beschrijven, maar om je toch een idee te geven, staan hieronder een paar voorbeelden.

  • De blendkwast: deze kwast is gewoon niet te missen voor het creëren van dé perfecte smokey eye. Het mooiste van oogschaduw is dat je met meerdere kleuren een mooi geheel kunt maken. Om dan niet allerlei duidelijke lijnen op je ooglid te hebben, gebruik je dus deze kwast. De blending kwast is als het ware de moeder onder de oogschaduwkwasten. Door deze kwast ziet alles er mooi uit.
  • De platte eyeshadow kwast: deze kwast gebruik je voor de kleuren die je heel duidelijk op je ogen wilt laten uitkomen. De kwast is perfect voor het aanbrengen van felle kleuren en het (plakken zou je kunnen zeggen) van glitter.
  • De dunne, strakke eyeliner kwast: deze kwast maakt elke look (en dan vooral die met nepwimpers) helemaal af. Door met deze kwast in een gel eyeliner te dippen, krijg je een mooi en vooral scherpe lijn op je bovenste wimperrandje. Voor eyeliner dragers geldt dan ook : “ geen eyeliner, geen look!”

Elke make-up kwast kan meer!

Probeer ook zeker om af en toe eens te gaan experimenteren met kwasten. Zelf merk ik namelijk dat je soms prima een foundation kwast kunt gebruiken voor je concealer. En werkt een kwastje voor lippenstift ook prima voor je eyeliner of wenkbrauwen. Kortom probeer van alles uit met je make-up en maak tijdens de feestdagen de meest prachtige make-uplooks!

Scroll naar boven