Redenen om chocolade te eten

Het is wellicht een stereo type veronderstelling maar in het algemeen zijn vrouwen dol op chocolade. Chocolade is verkrijgbaar in allerlei soorten structuur en vormen. Zo is er Ben & Jerry’s chocolade ijs, de ‘gewone’reep uit de supermarkt en niet te vergeten de letters tijdens Sinterkaas. Ook is er de keuze uit de soort chocolade er is pure chocolade, witte en de meest voorkomende de melk chocolade.  Er zijn een heleboel leuke recepten waarin chocolade is verwerkt, zo kun je brownies maken, een lekker dessert of je kunt een keer een poging wagen tot het maken van bonbons en truffels! Klik voor deze recepten op deze link. http://www.chocoladeblog.nl/

4 Redenen om chocolade te eten

1. In cacao zitten lichaams eigen stoffen.
In pure chocolade zitten stoffen waar je vrolijk van wordt. Zo stimuleert het de aanmaak van serotonine,  fenylethylamine(stof die wordt aangemaakt bij verliefdheid) en dopamine!

2. Cacao verlaagt het cholestrol
Dit komt doordat de polyphenolen ( stof die werkzaam is als antioxidant) je beschermen tegen ziekte verwekkende moleculen.

3.Cacao verlaagt bloeddruk
De flavonoïden in chocola zijn ook verantwoordelijk voor het verlagen van de bloeddruk door het voorkomen van klontering en stolsels in de hart en bloedvaten.

4.Cacao gaat tandplak tegen
Het is een bijzondere stelling, maar uit onderzoek is gebleken dat het tandglazuur versterkt kan worden door een speciaal cacao-extract toe te voegen aan tandpasta. Men zou dan cacao aan de tandpasta toevoegen in plaats van fluoride. Dit zou de kans op gaatjes verkleinen.

Genoeg redenen om gerust te genieten van chocolade!

Scroll naar boven