Een regisseursstoel is een eyecatcher op ieder balkon

regisseursstoel

Ready, set, action! Wie kent de populaire regisseursstoel niet? Een mooie opklapbare stoel met een houten frame en een rugleuning en zitvlak van stoer canvas. De regisseursstoel is een eyecatcher op ieder balkon. Wanneer je niet zoveel ruimte hebt voor een grote tuinset kunnen twee stoelen met een bijpassend tafeltje perfect zijn. In deze blog vertel ik je graag meer over deze leuke stoelen. Want het buitenseizoen mag dan misschien ten einde komen, van een mooie regisseursstoel kun je jarenlang plezier hebben.

Klein maar fijn

Hoewel veel mensen zullen dromen van een mooie grote tuin, een tuintafel met stoelen en een heerlijke loungeset is dit voor de meeste mensen niet weggelegd. Ook wanneer je een balkon hebt kun je echter een gezellig zitje maken om te genieten van de mooie nazomeravonden. Zeker wanneer je balkon beschut gelegen is kun je ook deze tijd van het jaar heerlijk zitten op een regisseursstoel. Want wie vindt het niet heerlijk om met mooi weer buiten te kunnen genieten? Afhankelijk van jouw favoriete kleuren kun je een mooie stof uitkiezen waarmee de stoel bekleed kan worden.

Stylingtips

De regisseursstoel kan eenvoudig worden opgenomen in ieder buiteninterieur. De stoel is vaak in verschillende houtsoorten leverbaar, waarbij hardhout over het algemeen meer duurzaam is dan lichtere houtsoorten. Ook de stof kan naar jouw eigen smaak worden gekozen, zodat het bijvoorbeeld bij het kleurenschema van je woonkamer past. Met een tuintafeltje in een bijpassende houtsoort wordt eenvoudig een gezellig zitje gecreëerd. Helemaal leuk is om bijvoorbeeld een tafelkleedje in dezelfde stof als de regisseursstoel te gebruiken. Wil je de stoel als eyecatcher gebruiken? Kies dan voor een mooie stof in een knalkleur. Op de foto zie je een gezellig setje in grijstinten, wat helemaal past binnen de beachy sfeer die ik zo leuk vind. Dit zorgt voor een iets meer ingetogen beeld. Het plaatje wordt compleet gemaakt met een mooi windlicht, zodat je ook ’s avonds gezellig buiten kunt zitten.

Eenvoudig je regisseursstoel opslaan

Nu het weer begint om te slaan komt de tijd dat tuinstoelen niet meer buiten kunnen staan. Met grote tuinmeubelen kan het best een uitdaging zijn om deze ergens op te slaan. De regisseursstoel kan gewoon worden ingeklapt en in een schuurtje of berging opgeslagen te worden. Ook zijn er speciale hoezen die geschikt zijn voor tuinmeubels. Je kunt de stoelen dan ingeklapt op het balkon laten staan, afgedekt onder een hoes. Wanneer het voorjaarszonnetje begint te schijnen kan de regisseursstoel weer van stal gehaald worden.

Scroll naar boven