Trends najaar 2017

najaar

Nu het weer definitief lijkt te zijn omgeslagen wordt het tijd voor een verandering in mijn garderobe. Zomerjurkjes en sandaaltjes mogen plaats maken voor laarzen en warme breisels. Hoewel ik dol ben op zon, warme avonden en koude rosé vind ik de mode in het najaar over het algemeen leuker dan in de zomer. En bovendien is het een goed excuus om te mogen shoppen. Ik ben de stad in geweest en heb de najaarstrends goed in mij opgenomen. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

volume1. The bigger the better

Winterse truien zijn dit jaar groter dan ooit. De breisels zijn grof en veel truien zijn voorzien van een volle kraag, brede schouders of structuur op de mouwen. Combineer deze trend met een skinny jeans of een rokje met maillot, om het geheel niet té volumineus te maken.

2. Mega mouwen

Veel truien en jasjes zijn voorzien van bijzondere mouwen. Denk hierbij aan een trompetmouw of bijvoorbeeld strikjes. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van verschillende stoffen om het accent op de mouwen te leggen.
tailleriem

3. Uni kleur

In de bladen en op Instagram zijn veel outfits in één kleur te zien, inclusief schoenen in dezelfde kleur. Dit kan saai lijken, maar wanneer je verschillende stoffen in dezelfde kleur met elkaar combineert kan het er prachtig uitzien. Combineer de uni outfit met sieraden in goud of zilver om het geheel af te maken.

4. Tiny taille

Tailleriemen zijn terug van weggeweest. Met name brede riemen die hoog in de taille gedragen worden zijn veel te zien in het straatbeeld dit najaar. Dit staat niet alleen stoer, maar creëert een optisch slanker effect. Ook wanneer je van jezelf niet zo’n smalle taille hebt is deze trend echt iets  voor jou. Je kunt een tailleriem dragen om een jurkje, maar ook om een blouse of jas.

netpanty5.  Netjes

We ze deze zomer al veel voorbij komen, maar ook in het najaar zijn netpanty’s nog helemaal hot. Met name de grovere netpanty’s zijn veel te zien. Nu het weer kouder wordt kun je de netpanty ook over een panty in een andere kleur dragen.bordeaux

6. Do it in denim

Denim is natuurlijk nooit verdwenen uit het straatbeeld, maar ook in het najaar kun je hier goed mee voor de dag komen. Voor het klassieke spijkerjasje is het nu misschien te koud, maar er zijn ook super toffe exemplaren te koop die gevoerd zijn met een zacht faux vachtje.

7. Beautiful bordeaux

Als je één kledingstuk koopt dit najaar, laat het dan een bordeaux rood kledingstuk zijn. Dit is altijd een prachtige najaarkleur, maar dit najaar is het absoluut dé modekleur van het seizoen.

Wat staat er nog op jouw fashion verlanglijstje voor dit najaar?

Scroll naar boven