Trouwjurk

Trouwjurk

Als vrouw droom je ervan te stralen op je trouwdag. Het is, tenminste voor velen, de mooiste dag van je leven. De één wil zich op deze dag een prinsesje voelen en er ook zo uitzien, terwijl de ander juist voor een moderne look gaat en een hippe bruid wil zijn. Een trouwfeest in Breda is uitzonderlijk mooi. Op het gebied van bruidsmode is er genoeg keuze en de mogelijkheden zijn bijna oneindig. Van simpele trouwjurk uit het rek tot op maat gemaakte japon, het kan allemaal. Maar hoe vind je nou de trouwjurk die bij jou past?

 

Het model

De A-lijn is populair en veel vrouwen denken dat dit model het beste is voor hun figuur en dat dit tevens het mooiste is. Of juist een nauwsluitende jurk waarin het figuur goed uitkomt. Welk model je voorkeur ook heeft, het is raadzaam om meerdere modellen te passen. Soms kom je dan tot de conclusie dat die prinsessenjurk toch niets voor jou is en die strakke jurk je juist prachtig staat.
En wat zoek je verder in een bruidsjurk? Strapless, halter, lange mouwen of dunne bandjes? Ook hier geldt weer dat je beter meerdere soorten past en dan te zien of je voorkeur je ook het beste staat. Soms zijn er ook combinaties mogelijk. Wil je toch die A-lijn, maar dan niet strapless en liever niet tot op de enkel maar tot net over de knie? Dan kan de jurk gewoon van mouwtjes worden voorzien en worden ingekort. Houdt wel in het oog dat wanneer je een jurk teveel gaat aanpassen naar jouw wensen, de jurk er misschien niet mooier op wordt.

De kleur

Dat je als bruidje in het wit gekleed moet gaan is allang niet meer zo. Vroeger trouwde je voordat je kinderen kreeg en je nog maagd was. De maagdelijk witte bruidsjurk is echter nog niet uit de collectie verdwenen. Er zijn nog genoeg vrouwen die toch graag in het wit willen trouwen. Niet omdat zij nog maagd zijn, maar puur uit traditie of gewoon omdat een witte trouwjurk nog steeds erg mooi is. Tegenwoordig zijn er trouwjurken in allerlei kleuren te vinden. Dit is ideaal voor vrouwen die de traditie willen doorbreken en op hun grote dag willen schitteren in bijvoorbeeld een rode of zwarte jurk.

De prijs

Een trouwjurk kun je zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Als je niet veel te besteden hebt kun je een eenvoudige jurk kiezen en deze zelf opleuken met accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een mooie lange witte japon waar je zelf een ceintuur omheen doet en er misschien een bloemetje op bevestigd. Of dat je voor het volume van de japon ergens een, niet al te wijde, hoepelrok vandaan haalt en deze onder je jurk aantrekt. Een bruidsjurk kun je al kopen vanaf €500. Dit is relatief goedkoop als je bedenkt dat er ook jurken te koop zijn van €25000! Een jurk van €1500 tot €2500 wordt als vrij gangbaar gezien. Bezoek meerdere winkels en vergelijk de prijzen. Het is niet aan te raden een trouwjurk online te bestellen. Hier zitten best veel haken en ogen aan, maar als je het toch doet, weet dan waar je aan begint.

Scroll naar boven