Waarom wordt er lingerie gedragen?

lingerie

Lingerie is een term die veel wordt gebruikt en iedereen kent, vroeger was het een taboe. Lingerie is een Frans woord en heeft in het Frans een zeer algemene betekenis. Als men in Nederland over lingerie praat doelen wij op het ondergoed van de vrouw.

De lingerie heeft dan als doel om de vrouwelijke vormen een nadruk te geven, om mannen in verleiding te brengen. Uit onderzoek is gebleken dat 85 % van de vrouwen een goed en fijn gevoel of wel sensueel hebben bij het dragen van sexy ondermode en zien het daarbij ook als een manier om iemand mee in verleiding te brengen.

Lingerie heeft niet alleen als doel om te verleiden, maar is ook vooral ontworpen om het draagcomfort van ondergoed te vergroten. Daarbij is lingerie in de mode wereld ook belangrijk. Naast de lingerie is de badmode ook erg belangrijk geworden in de lingerie industrie.

Waar komt het woord ‘lingerie’ vandaan?

Lingerie betekent van oorsprong “gemaakt van linnen”. Dit komt uit de oude Latijnse taal. Het werd van oorsprong ook alleen maar gemaakt van linnen of katoen. Bij de top merken van tegenwoordig is dit wel anders. Het doel van ondermode was vooral om het lichaam warm te houden, man en vrouw droegen lingerie.

Rond 1900 begonnen de slimme Franse ontwerpers te zien dat ze nog veel meer met lingerie konden doen.  Naast de warmte en de comfort dachten ze ook aan het feit dat het misschien een prikkelende functie had op aandacht van mensen. Sinds de 18de eeuw kreeg lingerie variaties en verschillen. De string, korset en petticoats werden op de markt gebracht. Sindsdien zijn er steeds meer ontwerpers en verschillende merken op de markt gekomen. La Perla is een van de bekendste merken op de markt momenteel.

 

 

Scroll naar boven