WAT KAN IK DOEN TEGEN INBRAAK?

Sinds kort heb ik een kleine beveiligingscamera in mijn vensterbank staan die alles filmt wat op mijn oprit gebeurd. Een enorm intern geheugen zorgt ervoor dat deze camera voorlopig nog wel 24/7 aanstaat. Hij staat uit het zicht van voorbijgangers en beschikt niet over een rood lampje. Als u het aan mij vraagt vind ik het hebben van een beveiligingscamera in het zicht, onhandig. Ik vind dit onhandig omdat als je een beveiligingscamera gebruikt, je het klaarblijkelijk nodig hebt. Oftewel, er valt wat te halen in het huis. Ik zorg er dan ook altijd voor dat hij verschuild staat in de vensterbank en dat het rode lichtje wordt gedempt.

Inbraak

In geval dat de inbraak, ondanks dat u een beveiligingscamera heeft, toch plaats vindt, is het van groot belang om de beelden van de inbraak te gaan bekijken. Belangrijk is het dan wel dat de opgenomen beelden zichtbaar zijn. Met zichtbaar bedoel ik dat de kwaliteit van de resolutie hoog dient te zijn. Dit zorgt ervoor dat de dader, mogelijke daders, opgespoord kunnen worden. Tevens dienen de beelden van de camera uiteraard als keihard bewijs. Iedereen kan namelijk wel schreeuwen dat er is ingebroken, het bewijs is echter van groot belang.

Inbraak voorkomen

Het is uiteraard onmogelijk om inbraak volledig uit te sluiten, maar de mogelijkheid tot het kleineren van de kans op inbraak is uiteraard wel mogelijk. Ik zal u een paar korte anti-inbraaktips geven.

  • Probeer te voorkomen om op sociale media, of andere media, te delen dat u op vakantie bent
  • Indien u op vakantie bent, plaats een andere auto op de oprit, mogelijk van uw partner of misschien van een vriend.
  • Licht de vertrouwde buren in over het feit dat u op vakantie gaat.
  • Zorg voor goede sloten, alle ramen dicht, zowel op het slot als op de haak.
  • Maak het inbrekers niet te makkelijk, zorg dat ladders en andere opklimbare objecten uit de buurt zijn verdreven. Inbrekers kunnen via deze manier erg makkelijk op de bovenverdieping komen.
Scroll naar boven