Vrouw kiest voor lange man

Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse vrouwen lange mannen aantrekkelijker vinden dan korte mannen. Vrouwen kiezen het liefst een liefdespartner die wat langer is dan zijzelf is. De mannen kiezen op hun beurt liever een wat kleinere vrouw. Wat uiteindelijk het lengteverschil is, maakt niet zoveel uit, al is het maar een paar centimeter.

Wat maakt lange mannen aantrekkelijk?
Lange mannen hebben dus iets aantrekkelijks…..  Maar waar komt die aantrekkelijkheid vandaan? Drie psychologen: Abraham Buunk, Gert Stulp en Thomas Pollet, hebben onderzoek gedaan naar de redenen van die aantrekkelijkheid.

3 punten die de lange man aantrekkelijk maakt

Uit dit onderzoek kwamen naast vele andere psychologische effecten deze 3 voornaamste redenen:

  1. Het onbewust opkijken van andere mensen in de omgeving geeft de lange man het gevoel dat hij superieure kwaliteiten bezit. Hierdoor straalt hij zekerheid uit. Deze zekerheid vinden vrouwen aantrekkelijk.
  2. Een lange man lijkt sterker. Groot wordt gekoppeld aan sterk. Vrouwen voelen zich geborgen en beschermd bij lange mannen.
  3. Lange mannen hebben meer macht, hebben meer kans om wedstrijden te winnen en verdienen vaak meer dan de kleinere mannen. Dit heeft te maken met een hogere eigenwaarde van de lange mannen. Ook dit vinden vrouwen aantrekkelijk.

Gelukkige lange mannen

Waar de korte mannen minder tevreden zijn met zichzelf en hun lengte, zijn lange mannen daar in tegen over het algemeen zeer gelukkige mensen. Ze hebben een hoger geluksgevoel dan kleinere mannen, voelen zich minder vaak jaloers ten opzichte van andere en hebben daarnaast dus ook nog meer kans op het vinden van een vrouw die iets of soms veel kleiner is dan hijzelf is.

Korte mannen hebben ook een voordeel…

Maar… korte mannen kunnen hun kleding in iedere winkel kopen, zij zien er eenvoudig keurig netjes, of zeer modieus uit. Lange mannen moeten iets langer zoeken naar de juiste kleding die hun persoonlijkheid uitstraalt. Toch zijn er dankzij het toenemende aantal lange mannen in ons land nu ook heel wat kledingzaken waar de lange mannen de passende kleding kunnen kopen. Neem de website ShirtsofCotton.  Deze internetshop biedt de mooiste T-Shirts van de beste kwaliteit aan speciaal gemaakt voor onze lange mannen. Ben jij een lange man en kon je tot nu niet de juiste overhemden vinden. Neem dan eens een kijkje op ShirtsofCotton!

Scroll naar boven